Studio Vis TV afl 7 gemist? (video)

6507
02 feb 2015

Afgelopen zondag waren roofvissers Wilfred van Asselt (17) en Willem Romeijn (20) te gast in Studio Vis TV – dé sportvis-talkshow van Nederland. Deze nog jeugdige sportvissers hadden ondanks hun leeftijd het nodige te melden, en staan symbool voor de nieuwe generatie fanatieke roofvissers.

-> Bekijk hier de uitzending terug op RTL XL

Met Nunspeet als woonplaats heeft Wilfred van Asselt de Randmeren praktisch aan zijn voordeur liggen. Groot water, en dat betekent grote snoek. Of het nu met kunstaas is of met een dode aasvis; Wilfred is bijzonder succesvol in het belagen van de grote groene monsters van de grote lap water. Vanaf de kant en vanuit zijn rubberboot. Veelal met zijn broer Patrick, maar net zo graag met zijn vader. Welke technieken Wilfred daarbij toepast, komt zondag aan de orde.

Bananenpraat

De tweede gast van aankomende zondag is Willem Romeijn. Willem zag twintig jaar geleden het levenslicht in het Gelderse Barneveld, maar studeert en woont tegenwoordig in Velp. Gewapend met een minimale roofvisuitrusting en zijn OV-jaarkaart maakt Willem praktisch half Nederland onveilig, op jacht naar alles wat tanden of stekels heeft.

Van ‘streetfishing’ tot ouderwets de Hollandse veenpolders afstruinen: zolang er vis zwemt weet Willem deze te vangen. Het liefst met de mooiste creaties van zelfgebouwde jerkbaits, maar – en dat is meteen een mooie teaser voor de uitzending van zondag – gerust ook met minder conventioneel kunstaas. Wat dacht je bijvoorbeeld van een banenschil als kunstaas?


Roofvissers Wilfred van Asselt en Willem Romeijn te gast in aflevering 7.

Snoek veilig onthaken

Voor het onderdeel ‘Vis TV in het land’ bezoekt Robert de Wilt deze keer de visrijke stadswateren van het Zuid-Hollandse Barendrecht. Hier gaat hij op pad met snoekspecialisten Robert-Paul Wolters en Sander Paans – bloedfanatieke roofvissers die goed kunnen vertellen waar je zoal op moet letten bij het landen, onthaken en vasthouden van snoek. Welke tangen en andere gereedschappen zijn daarbij onontbeerlijk, en hoe en wanneer pas je nu eigenlijk wel en niet de kieuwgreep toe? Tijdens een ochtend snoeken doen deze actieve leden van de Snoekstudiegroep Nederland-België (SNB) het allemaal uit de doeken.

Check hier het item terug:


Veilig onthaken van snoek met Robert-Paul Wolters en Sander Paans.

Herhaling op RTL XL

Studio Vis TV wordt tot 22 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.30 uur. Elke zondag een uur lang visplezier op nationale televisie, dus!

Kijk hier voor meer informatie over Studio Vis TV. Hieronder een overzicht van de uitzendingen tot dusver:

1.  21/12/2014 - Karpervisser Raymond Hakkert en baarsvisser Pieter-Bas Broeckx
2.  28/12/2014 - Vliegvisser Edwin Kerssies en karpervisser Ernesto Kamminga
3.  04/01/2015 - ADHD-er Jochem Myjer en roofvisser Willem Stolk
4.  11/01/2015 - Wedstrijdtopper Anja Groot en barbeelspecialist Leon Haenen
5.  18/01/2015 - ‘Karperdame’ Lizette Beunders en Vis TV-presentator Ed Stoop
6.  25/01/2015 - Olympisch kampioen judo Mark Huizinga en zeeltspecialist Coen Hansen
7.  01/02/2015 - Wilfred van Asselt (17) en Willem Romeijn (20)
8.  08/02/2015 - Aflevering 8
9.  15/02/2015 - Aflevering 9
10. 22/02/2015 - Aflevering 10

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.