Moeilijke visserij op tweede selectie bootvissen

3910
03 mei 2015

Eric Goossens werd overtuigend winnaar van de selectie, want als enige wist hij zijn boot te winnen, zowel op de Noordzee vanuit Scheveningen als deze dag op de Oosterschelde. Arjan Rijnberg eindigde als tweede, nipt voor Peet Leentjes.

De deelnemers aan de tweede selectie bootvissen, die op de Oosterschelde vanuit de Bergse Diepsluis werd gehouden hebben vandaag geen gemakkelijke dag gehad. Het weer was redelijk onstuimig en van tijd tot tijd viel er behoorlijk veel regen. De vangsten zijn de laatste jaren tegenvallend. Zo ook deze wedstrijd.


Op weg naar de stek

Maar de vissers lieten zich niet uit het veld slaan en probeerden fanatiek de nodige vissen te verleiden. De drie deelnemende boten, de Vlije, de Eendracht en de Dolfijn maakten van het getij gebruik om richting het Goese Sas te varen, waar de afgelopen dagen nog wel wat vis werd gevangen. Voornamelijk schar, maar ook wel enkele botten.


Op één van de boten

De vissen waren wel redelijk aan de maat, afgewisseld met een enkel kleiner visje. Ook werden er enkele rode poontjes gevangen en als meest bijzondere vangst toverde Toon van Bladel een griet van zo’n dertig cm uit het water. Op de Dolfijn ving Frank van Schilt nog een kreeft, maar die telde natuurlijk niet mee in de uitslag.

Griet voor Toon van Bladel                                                                   Eric van Schilt met een rood poontje

Op het moment dat de getijdenstroming matig was, werd de meeste vis gevangen. Met het toenemen van die stroming kwam ook het wier los en dat was voor vele deelnemers een pure ellende! Diverse onderlijnen werden verspeeld door dat de lijnen braken door het gewicht van het wier. Maar elk visje bleek belangrijk, omdat met deze visserij de uitslagen van de eerste selectiedag compleet op zijn kop werden gezet. Één visje meer of minder leverde belangrijke klassementpunten op.


Een super uitdraai ……..

De meeste vissen werden afgelopen zondag gevangen door Sjaak Verburg op de Eendracht, maar omdat Sjaak een zesde plaats op zijn boot had op Scheveningen greep hij toch naast de “borden”. Ook Corné Westerlaken leverde als jonge nieuwkomer bij het bootvissen al meteen een knappe prestatie door in zijn eerste deelnameop de selectie al meteen de eindstrijd te halen.

Met de twintig overgebleven deelnemers, vijf van elke boot plus de vijf eersten van de Nationale Selectie, wordt in juni het Nederlands Kampioenschap gevist. Gezien de kwaliteiten van die deelnemers gaat dat een spannende strijd worden op de “Maatje Adriana” vanuit Neeltje Jans. Bij goed weer wordt er dan gevist op de Noordzee, maar er kan uitgeweken worden naar de Oosterschelde bij te hoge golfslag.

De einduitslag Selectie Bootvissen 2015

Henri Karremans

    

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.