Start TC Feedervissen aan Noord-Hollands Kanaal

4992
07 mei 2015

Dit weekend start de Nationale Topcompetitie Feedervissen met twee wedstrijden aan het Noord-Hollands Kanaal. Op zaterdag 9 en zondag 10 mei komen de beste feedervissers van Nederland hier bijeen voor de aftrap van de TC Feeder 2015. In deze populaire hengelsportdiscipline organiseert Nederland van 6 tot 12 juli het wereldkampioenschap aan het Kanaal Gent–Terneuzen.

Het wedstrijdparkoers voor de eerste twee wedstrijden van het seizoen 2015 ligt tussen de plaats Spijkerboor en Molen Neck. Dit visrijke deel van het Noord-Hollands Kanaal is uitstekend geschikt voor het houden van viswedstrijden, zeker omdat er ook voldoende ruimte is voor geïnteresseerden en supporters die willen komen kijken. Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur start de wedstrijd om 10.30 uur. Om 15.30 uur klinkt het eindsignaal waarna de vis wordt gewogen en ter plekke weer wordt teruggezet.

Internationale feedertop

De klassering wordt opgemaakt aan de hand van het vangstgewicht. Hoe meer vis je vangt, des te minder wedstrijdpunten je in je sector scoort en hoe hoger de klassering uitvalt. De twee viswedstrijden op 9 en 10 mei zijn zonder meer interessant om te bezoeken. Zeker de beginnende feedervisser kan hier de kunst bij de experts afkijken. Ook voor de wat meer gevorderde feedervisser is er genoeg te leren aangezien de hele vaderlandse ‘feedertop’ – waaronder Ramon Ansing, Marco Hofman, Frank van der Schaft, Arnout van der Stadt, Theo Leijrik en Peter van der Willik; de leden van de nationale selectie die aan het WK deelnemen – hier aanwezig is.

Voerkorfje

Bij deze topcompetitie mag geheel volgens het internationaal reglement uitsluitend worden gevist met werphengels voorzien van een voerkorf of een werploodje dan wel loodvervanger. Zowel voerkorf als werplood dienen zo te zijn bevestigd dat dit bij eventuele lijnbreuk meteen los komt van de lijn en niet aan de vis blijft hangen. Verder moet het aas (veelal maden, wormen en maïs) aan de haak zelf zijn bevestigd en niet zoals bij het karpervissen aan een draadje aan de haak, oftewel een hair. Hoofdsponsor van de Nationale Topcompetitie Feedervissen is Evezet Fishing.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.