Strandvissen met het WK-team in afl. 12 Vis TV

4583
13 mei 2015

Komende zondag gaan Ed en Marco in de twaalfde aflevering van Vis TV seizoen 2015 naar zee toe. Aan het strand bij Domburg pakt het duo de strandhengels om platvis, wijting en zeebaars te vangen. Daarbij nemen ze het op tegen de nationale ploeg voor het WK Kustvissen Junioren.

Met diep water op werpafstand en een grote diversiteit aan vis, staan de Zeeuwse stranden bekend als de beste zeevisstekken van Nederland. Daarom vindt van 16 t/m 23 oktober bij Domburg ook het WK Kustvissen voor Junioren plaats. Als voorproefje hierop vissen Ed en Marco een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlandse jeugdteam dat vorig jaar in Frankrijk nog wereldkampioen werd. 




Aanlandige wind

In colonne lopen Ed en Marco met de jeugdige titelverdedigers het strand op. Er waait een stevige, aanlandige wind die doorgaans garant staat voor een goede vangst. In rap tempo worden daarom de strandhengels in stelling gebracht. Niet veel later gaan de onderlijnen beaasd met zeepieren en zagers te water. Dichtbij, in de branding, mikken de presentatoren op zeebaars en bot. Verder weg hopen ze daarnaast kans te maken op schar en wijting.


Marco toont een kleine zeebaars aan de camera.

Wedstrijd

Ed en Marco zijn zichtbaar onder de indruk van de verre worpen en lichte lijnen die de jonge garde inzet. Direct na elke inworp worden al nieuwe paternosters in gereedheid gebracht, om na een vangst meteen door te kunnen vissen. De gedreven Nederlandse ploeg – onder leiding van coach Henri Karremans – heeft goede papieren om de titel dit jaar in eigen land te prolongeren. Of ook de Vis TV-presentatoren enige kans maken tegen deze succesvolle ploeg, zie je komende zondag vanaf 09.25 uur op RTL 7 in helaas alweer de laatste uitzending van Vis TV seizoen 2015.

Vraag het Vis TV

Stel direct na de uitzending (tot uiterlijk maandagochtend 10.00 uur) op www.vistv.nl jouw vraag over de uitzending. Komende maandagavond om 18.00 uur geven Ed en Marco op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op de kijkersvragen over deze aflevering.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Daarnaast worden de twaalf uitzendingen deze zomer iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.