Vis TV: windevissen op de Kromme Rijn (video)

16003
25 nov 2016

Komende zondag struinen Ed en Marco, in de herhaling van aflevering 8 van Vis TV Stad & Land, de oevers van de Kromme Rijn af. Dit mooie regenriviertje meandert onder de rook van de Domstad door een schitterend landschap. Bovendien geniet dit stromende water faam vanwege de grote windes die er rondzwemmen. Die staan deze aflevering dan ook bovenaan het verlanglijstje van beide presentatoren.

Je ziet de uitzending aanstaande zondag om 09:30 op RTL7.


Bekijk hier de promo:




’s Ochtends vroeg arriveren Ed en Marco met de Vis TV Landrover aan de Kromme Rijn. Gewapend met hun witvisuitrusting gaan ze langs de begroeide oevers op zoek naar een mooie visstek. Hoewel de zon schijnt, heeft het de voorgaande dagen flink geregend en daardoor is de waterstand behoorlijk hoog. Hierdoor staat er een stevige stroming die de visserij kan bemoeilijken. Zo op het eerste oog geen ideale omstandigheden om een leuke partij witvis te vangen. Daarom kiest het duo ervoor om vandaag gericht achter de winde – een vis die wel houdt van een beetje stroming – aan te gaan.

Maden

Marco doet dat in eerste instantie met de vlokhengel, terwijl Ed zijn bolognesehengel pakt. De ‘bolo’ is een lange, telescopische hengel die hier – met gele plomp die aan weerszijden van de Kromme Rijn groeit – goed van pas komt. Om de windes tot azen aan te zetten, strooien de presentatoren eerst een paar handjes maden. Ook aan de haak gaan maden , die actief – driftend op de stroming onder een vlokdobbertje –worden aangeboden. Al snel verschijnen de eerste kringen aan het wateroppervlak, wat het vertrouwen bij de presentatoren doet toenemen.


Marco in opperste concentratie, vissend met de centerpin

Broodvlok

Desondanks blijft een aanbeet uit. Tijd voor een andere aanpak. Ed en Marco anticiperen door eerst enkele drijvende broodkorsten te voeren en vervolgens een flinke, witte broodvlok aan de haak te laten zakken. Deze langzaam zinkende lekkernij trekt al snel de aandacht van kleinere witvis en even later slurpt ook een grote winde de eerste broodkorst naar binnen. Of het ook lukt om de schuwe windes te verschalken, zie je in de uitzending.

Vis TV Next

In Vis TV Next duiken we deze keer in de wereld van de vissende meiden. Nederland telt naar schatting namelijk zo’n 200.000 vissende vrouwen, meiden en meisjes. Larissa Nurra (23) uit Delft is zo’n echte ‘vischick’ en zondag voelt presentator Robert de Wilt haar daarover aan de tand. In Vis TV Next vertelt ze hoe ze in het vissen is gerold, wat ze er zo leuk aan vindt en welke reacties ze zoal krijgt als mensen zien dat er een meid langs de waterkant zit te vissen. Bekijk hier het item:


In Vis TV Next gaat Robert de Wilt op pad met 'vischick' Larissa Nurra


De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden de komende weken iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.