Piet Buijk wint selectie bootvissen 2016

4194
18 apr 2016

Met een tweede plaats op de “Maartje” kwam Piet Buijk, na zijn eerste plaats van twee weken geleden, op maar drie klassementspunten uit, evenveel als Frank van Schilt op de “Estrella bakboordzijde”, maar met meer stuks vis en gewicht aan vis. Op de “Estrella stuurboordzijde wist Peter Leentjes het derde blauwe bord op te eisen. Deze drie heren stonden terecht op het podium.

De tweede dag van de selectie bootvissen is weer een moment om in te lijsten. Veel maatse schar, een handvol maatse wijtingen en een enkele bot bepaalden de uitslag van deze uitstekend verlopen selectie. De omstandigheden om te vissen waren goed, want op een enkel buitje na en met een matige wind uit het Noordwesten, waardoor de zee afvlakte, kon iedereen genieten van een optimale visdag. 



Met maar liefst 87 vissen won Gerrit Koster de “Estrella bakboordkant”,  Henri Karremans werd met 81 vissen winnaar op de “Estrella stuurboordkant, terwijl John Soederhuijsen de meeste vissen, 64 stuks, verzamelde op de “Maartje”. Aantallen, die niet gering mogen worden genoemd voor het vissen met één hengel gedurende 3 keer twee uur. Iedere deelnemer krijgt drie keer de kans op een goede stek na het wisselen.

Alle deelnemers leggen altijd nog twee euro uit voor wie de grootste vis vangt. Die eer was weggelegd voor jongeling Robin van Eekeren met een grote bot. De jongeren deden nog meer van zich spreken, want Jeremy Stokx plaatste zich keurig voor de eindstrijd, die op 5 juni vanuit het werkeiland Neetje Jans wordt gehouden op de “Maatje Adriana” van rederij Hoogerwerf.


      

De selectiewedstrijden werden vanuit Scheveningen georganiseerd met de boten van rederij Vrolijk. Om half vijf kon wedstrijdleider Leen van Wensen de uitslag bekend maken, na eerst de controleurs en de rederij bedankt te hebben. 

Uiteindelijk hebben twintig sterke bootvissers zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Dat zijn geworden Arjan Stelwage, Jeremy Stokx, Ger Zantboer, Pim Troost en André Verdonk van de “Maartje”. Frank van Schilt, Gerrit Koster, Jack Jurgers, Henri Hachmer, en Hans de Vries van de “Estrella bakboord”. Peter Leentjes, Rien van Eekeren, Mark van Wanrooy en Joop Schik van de “Estrella stuurboordkant”. Aangevuld met de nationale selectie van afgelopen jaar, Piet Buijk, Eric Goossens, Ernest Ripson, Sjaak Verburg , John Soederhuijsen en regerend Nederlands Kampioen Henri Karremans. 

Gezien de sterke bezetting gaat dat straks een enerverende strijd worden!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.