Nederland derde op Meerlandenwedstrijd

3770
04 jul 2016

Op de Meerlandenwedstrijd Zoetwatervissen met Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Luxemburg en Duitsland - gevist in het weekend van 1 en 2 juli aan de Lage Vaart bij Almere - heeft Nederland genoegen moeten nemen met de derde plaats. Een volgens coach Jan van Schendel wat mager resultaat voor een thuiswedstrijd, maar ook een wedstrijd waarvan we met het oog op het EK over drie weken het nodige hebben geleerd.

Helaas ook een wedstrijd waarin de vis evenals op veel plaatsen in ons land dit weekend weinig bijtlust vertoonde. Noodweer en wateroverlast kunnen daaraan ten grondslag hebben gelegen. Het team bestaande uit Patrick Broekhuizen, Wim Fuhler, Thijs Lupsen, Eddy Rijken, John Savelkoul en Frans van Berkel moest de winst in deze tweedaagse als verkenning voor het EK over drie weken op het zelfde parkoers bij Almere laten aan de Italianen met de Duitsers als goede tweede. Al was sterk vissen dit keer niet echt relevant daar er voornamelijk wat kleine voorn en baars en er in totaal slechts acht brasems op zaterdag en zes van deze vissen op zondag werden gevangen. Dan kun je met zo’n vangst gerust spreken van een lot uit de loterij!

Bijna trof dit gelukkig lot onze Eddy Rijken die laat in de wedstrijd op zondag eindelijk die grote ‘platte’ haakte, maar uiteindelijk ondanks dat hij geen fout maakte, de vis verspeelde. Vangst van de dag was een forse steur die iemand kennelijk ooit een keer in de vaart heeft gedumpt en eerst door een van de deelnemers werd verspeeld, maar uiteindelijk toch werd gevangen.

Opmerkelijk vond Van Schendel de manier van voeren door met name de Italianen. Waren alle teams door al duidelijk teruglopende vangsten tijdens trainingen voorafgaand aan de wedstrijd bijzonder terughoudend in het gebruik van al te grote hoeveelheden lokvoer; Italië hield het echt op minuscule beetjes voer en ving desondanks de meeste brasems. Een belangrijke indicatie wat er straks op het EK op 23 en 24 juli mogelijk is en hoe Nederland die wedstrijd zal moeten aanpakken. Al hoopt iedereen natuurlijk dat de vangsten dan weer beter zullen zijn, daar de Lage Vaart nog steeds een goede visstand kent.

Al hoopt onze coach dan wel dat er meer aankomen wedstrijdvissers en met name meer jeugdige wedstrijdvissers op het parkoers zullen zijn dan u het geval was. Door te kijken naar dit soort viswedstrijden en met name naar de absolute toppers die straks zeker het parkoers in Almere zullen sieren, kun je immers zoveel te leren.
Last but not least honderd procent positief is in ieder geval de mooie tweede plaats in het individuele klassement van onze Thijs Lupsen met evenveel wedstrijdpunten als de Italiaan Alberto Italiani maar een kleiner vangstgewicht.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.