Nederland 17e tijdens WK Senioren in Bulgarije

3045
19 sep 2016

Nederland heeft in Bulgarije geen potten kunnen breken op het WK Zoetwatervissen voor senioren. De ploeg van bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven werd teleurstellend 17e, na een 12e notering op de eerste wedstrijddag. Beste Nederlander werd Dieter Friederichs op een schamele 55e plaats.

Hongarije - met individueel Europees Kampioen Tamas Walter in de gelederen - veroverde de wereldtitel met een score van 34 punten. Maar liefst 8 punten minder dan Tsjechië (zilver) en 12 dan de Engelsen (brons). We kunnen dan ook spreken van een terechte wereldkampioen. Individueel wereldkampioen werd de Sloveen Jernej Ambrozic. Hij was de enige visser die op beide dagen zijn vak won.

Nederland behaalde 86 punten. Een straatlengte achter op het podium. Naast Dieter Friederichst visten voor Nederland: Jurgen Spierings (60e), Stefan Altena (75e), Ramon Ansing (78e), Arjan Klop (163e) en Jo Adriolo (168e). 


Einduitslag WK Senioren Zoetwatervissen 2016 -  Team en Individueel.


Het parcours van het WK in Bulgarije


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.