RTV UtrechtHengelsportbeurs van start in Utrecht (audio)

2855
02 dec 2016

(Bron: RTV Utrecht) UTRECHT - In de Jaarbeurs in Utrecht start vandaag de grootste hengelsportbeurs van Europa. In totaal 20.000 vierkante meter staat volgepakt met vrijwel alles wat met de hengelsport te maken heeft.

"Je zou het misschien niet geloven, maar vissen is nog steeds de nummer drie hobby van Nederland en een van de meest beoefende sporten van Nederland", vertelt Annemiek Boonstra van de organisatie.

Op de beurs is van alles te doen. "We hebben dit jaar voor het eerst een bassin met een omtrek van ruim tien meter en daar worden spectaculaire demonstraties gegeven met levende vissen. Dit zijn haakloze demonstraties." Doel van de demonstraties is om te laten zien hoe verschillende soorten vissen reageren op aas.

In totaal vullen 160 standhouders uit binnen- en buitenland hun kraampjes met hengelsportmaterialen voor het nieuwe seizoen. Het is de 15e keer dat de beurs wordt georganiseerd. De organisatie verwacht dit weekend 18.000 bezoekers te ontvangen.

De radio-redactie van RTV Utrecht was vandaag aanwezig op de beurs voor een impressie:

-> Luister hier het item over de beurs in 'Aan tafel' (beursitem begint na 08:25. Het item wordt onderbroken door muziek en het nieuws)

-> Luister hier een interview met Annemieke Boonstra, mede-organisator (klik rechtsboven op de pagina)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.