VIS TV gemist? Kijk de aflevering online terug (video)

5760
12 feb 2018

De grens van Friesland en Groningen vormde het decor van de afgelopen aflevering van VIS TV. Gewapend met een keukentrap en hun matchhengels gingen Ed en Marco te water in het Lauwersmeer. Wadend speurden ze de ondieptes af op zoek naar de knotsen van brasems die hier naar verluidt zwemmen.



Het Lauwersmeer is een voormalige zeearm waarvan de bodem voor een groot deel uit oude slikafzettingen bestaat. Op deze ondiepe gedeelten zouden volgens de verhalen enorme brasems zwemmen. Reden voor Ed en Marco om de boot te pakken en op zoek te gaan naar zo’n mooie, ondiepe plaat. Op die stek ankeren ze, waarna ze met behulp van de keukentrap in hun waadpakken te water gaan.


Bekijk hier alvast de promo:


Brasemstaarten

Wadend op de eerste stek zien ze al snel flink wat brasemstaarten het wateroppervlak doorbreken. Direct gaat er een handje witvisvoer richting de vissen en worden de opgetuigde matchhengels erbij gepakt. De dobbers schieten al na een paar minuten onder, maar het zijn vooral kleine windes en blankvoorns die het aas weten te vinden. Vlak voor hun voeten scharrelen weliswaar grote brasems rond, maar vermoedelijk zijn die volledig gefocust op muggenlarven in de modderbodem. Zelfs een smakelijke combi van wormen en maden wordt genegeerd.



Kromme hengels in het Lauwersmeer.


Tot de navel

Ed en Marco zijn erop gebrand om toch een paar ‘platten’ te vangen. Daarom besluiten ze een andere stek op te zoeken. Daar is het aanzienlijk dieper, want als Ed van de keukentrap afdaalt staat hij al direct tot aan zijn navel in het water. Toch is het ook hier kleine vis wat de klok slaat. Al wadend ontdekt het duo vervolgens een diepe geul vlak voor een rietkraag. Hier schiet Ed’s dobber de diepte in en begint er onder water een vis flink tegen te stribbelen. Benieuwd wat voor vis het is en of ze nog meer vangen? Kijk dan zondag vanaf 9.30 uur naar VIS TV.




Waar een keukentrapje wel niet goed voor is.


Gratis terugkijken

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op de VIS TV website vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je de afleveringen eenvoudig en gratis online terugkijken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.