Zeevissen: aaspresentatie

27 okt 2016

Je aas kan nog zo mooi en vers zijn, als dit niet op de juiste wijze op de haak wordt bevestigd vang je minder vis. Sjef Mathijssen, schipper van charterboot Quo Vadis, geeft je daarom tips voor het op de haak prikken en rijgen van mesheften, Franse tappen, kokkels, steekzagers en sardine.

Of je aan dan wel op zee vis vangt, hangt niet alleen van je materiaal en vistechniek af. Het aas speelt een minstens zo belangrijke rol. “Met goed aas vang je meer vis”, zegt Sjef Mathijssen. En met goed bedoelt de schipper van de Quo Vadis vers en onbeschadigd. “Zo vers mogelijk aas heeft vrijwel altijd de voorkeur. Dit is beter van structuur, geeft meer geur af en beweegt aantrekkelijker. Het valt dus meer op én beter in de smaak bij de vis.” Maar met alleen kakelvers aas ben je er nog niet. Ook de manier waarop je dit op de haak bevestigt speelt een belangrijke rol in het vangen van vis. Mathijssen: “Je kunt nog zulke mooie zagers, tappen of mesheften hebben; als je die niet op de juiste wijze bevestigt profiteer je niet optimaal van dit voordeel. Bovendien is het zonde om de tijd (zelf het aas verzorgen) of het geld (aas kopen) dat je hebt geïnvesteerd teniet te doen door een slechte aaspresentatie.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.