Vuurdoop: Magnetic Stinger Keeper

23 mrt 2017

Soms zit een grote stap voorwaarts juist in iets kleins. Zoals bij de Spro Magnetic Stinger Keepers. Deze minimagneetjes met een schroefsysteem om een staartdreg te bevestigen zorgen voor een mooiere actie van het kunstaas, betere inhaking en minder gescheurde shads.

Roofvissers die op snoekbaars mikken, weten dat deze zoete rover zo zijn nukken en grillen heeft. Een van die eigenaardigheden is het fenomeen van het staartbijten. De vis pakt het kunstaas wel, maar slechts bij de staart. De oplossing hiervoor is het plaatsen van een staartdreg (stinger). Dit kan op twee plekken: in de buik of op de rug van de shad. In het eerste geval scheurt het rubber vaak snel bij een aanbeet, in het tweede geval wordt de actie van het kunstaas beïnvloed en is de inhakingskans niet optimaal doordat er een haakpunt in het rubber verborgen zit.

Kik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer vuurdopen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.