Roofvissen: de Neko rig

23 mrt 2017

De Neko rig is oorspronkelijk in Japan ontwikkeld voor het vissen op largemouth Bass. Via Amerika is deze finesse techniek overgewaaid naar Europa. En ook onze baarzen zijn niet vies van een kunstworm met een los gewichtje in de neus die aan een enkele haak wordt gevist.

Een haak met een korte steel en een wijde bocht, een kunstworm en iets om je kunstaas mee te verzwaren. Meer heb je niet nodig voor de Neko rig. Dit stelt je in staat om een dropshot- of jigmontage in een handomdraai om te bouwen naar een Neko rig. Deze vrij specialistische techniek is een waardevolle aanvulling op de meer gangbare technieken als het dropshotten of jiggend vissen. Zeker omdat de Neko rig net even wat anders is en een heel natuurlijke beweging heeft, heb ik het idee dat je hier gemiddeld genomen de grotere baarzen mee vangt.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.