Roofvissen: meerval op de buis

25 mei 2017

Meervalvissen wordt dankzij de opmars van Siluris glanis steeds populairder. Inmiddels zijn er ook roofvissers die zich in deze tak van sport hebben gespecialiseerd. Dyon Arends (30) en Remon Pouwels (35) laten je in dit artikel zien hoe zij de meerval vanuit de bellyboat bevissen.

“Eigenlijk ben je aan het televisiekijken en zit je continu met je hoofd onder water”, zegt Dyon met zijn blik gefocust op het scherm van de dieptemeter. “Dat lijkt misschien saai, maar als je een meerval omhoog ziet komen is dat echt super spannend. Kijk! Nu zwemt er ook een richting mijn tros wormen.” De dikke, horizontale streep op het scherm wordt inderdaad van onderaf benaderd door een flink wat bredere streep. Net zo plotseling als de vis opdook, zakt deze echter ook weer terug naar de bodem. “Jammer, aan het signaal te zien was dat een best exemplaar.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.