Witvissen: 'cruisende' kruiskarpers op de methodfeeder

21 jun 2011

Kruiskarpers zijn prima te vangen aan de vaste hengel. Dat het ook met de methodfeeder moet kunnen, mag fervent methodfeedervisser Robert de Groot bewijzen. Gedropt aan de hem onbekende Leemput in Schijndel blijkt dat de trukendoos wijd open moet. Maar de beloning is er dan ook naar.

Sinds enkele jaren hebben we er in diverse visvijvers verspreid over Nederland een nieuwe sportvis bij: de kruiskarper. Deze kruising tussen een giebel en schubkarper is sterk, stevig gebouwd en blijkt daarmee bijzonder ‘aalscholverproof’, maar blijft voor het materiaal van de vaste stokvisser desondanks nog goed te behappen. Daarmee is het een prima oplossing voor visverenigingen in Brabant, Limburg en Gelderland, die het kwetsbaardere witvisbestand in hun wateren in toenemende mate weggevreten zagen worden door aalscholvers. Het uitzetten van (gekweekte) kruiskarpertjes bood uitkomst.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer witvisartikelen.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.