Vliegvissen - zeebaars aan de vliegenlat!

24 mei 2012

Waar kunstaasvissers de charme van de zeebaarsvisserij inmiddels massaal ontdekt hebben, lijken de meeste vliegvissers vooralsnog de kat uit de boom te kijken. Zeebaarzen met de vlieg klinkt immers als een zware opgave. Gemakkelijk is het zeker niet, maar toch zijn er ook voor de vliegvisser volop mogelijkheden om succesvol op zeebaars te vissen. Hoe je precies te werk gaat, vertelt Edwin Kerssies je in dit artikel.

Het is nu eind april en de zeebaars verschijnt langzaam maar zeker weer langs onze kust. Het zeebaarsseizoen – dat grofweg van mei tot eind oktober loopt – brengt ieder jaar weer bij veel zeebaarsvissers het hoofd op hol. Zeker aan het begin van het nieuwe seizoen, want dan is het vaak nog hard werken voor een vis. Wachten tot de topmaanden augustus, september en oktober aanbreken, zou echter zonde zijn. Ook in mei, juni en juli kun je zo’n zoute baars aan je vliegenlat verwachten. En dat wil je als vliegvisser zeker niet missen. Want als er één vis sport biedt aan de vliegenlat, dan is het de zeebaars.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.