Witvissen - De method(e) voor mega brasems

27 aug 2008

De tijd dat je louter karpervisser of juist puur witvisser was is voorbij. Deze maand laat Gerben Koopmans zien hoe je met een cross-over van een feeder- en karpertechniek enorme brasems uit het water kunt trekken.

Het artikel vind je hier. Hieronder volgen nog een aantal extra tips van Gerbens hand:


Voorvoeren is bij veel witvissers niet bepaald dagelijkse kost. Het loont echter wel om één of meerdere dagen van tevoren een voerplek op te bouwen. Brasems zijn namelijk gemakszuchtige gewoontedieren - net als de mens overigens - die graag bij een gedekte tafel aanschuiven. Gerben kiest voor een mix van 50 procent Betadine Green grondvoer van en 50 procent 4 millimeter pellets, beide van Ringer Baits. Maak deze mix zo nat dat je er stevige ballen van kunt kneden.


Je kunt eindeloos variëren met je onderlijnen, maar dit is en blijft een goede basis: 4 tot 6 centimter 10 ponds gevlochten onderlijn en een klauwhaakje maat 8 of 10. De Kobra Method Feeder houdt de voermix goed vast.



Om de grotere vissen te selecteren vis je bij voorkeur met miniboilies van 6 tot 10 mm. Geel blijkt telkens weer een goede keuze waarbij de smaak pineapple de favoriet van de auteur is. Druk elke keer dat je de feeder vult een stuk of vijf miniblies in het voer.


Knijp de voermix stevig aan zodat deze goed aan de feeder hecht. Het is absoluut geen probleem als er na 10 minuten nog steeds wat voer in de feeder zit. Het gaat er immers niet om om de vis op de stek te houden, maar ze actief bij het aas te houden.



Zo ziet de complete montage eruit: onweerstaanbaar en super effectief voor grote brasem.


En hier gaat het uiteindelijk om: veel, mooie en als het even kan hele grote brasems die je doen vergeten dat je ooit karpervisser bent geweest...

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.