Evenementen en activiteiten

Voor hengelsportverenigingen zijn er vele beurzen, markten en evenementen waar je aan deel kunt nemen of die je zelf kunt organiseren. Denk aan jaarmarkten, sportbeurzen, hobbybeurzen, braderieën en inzamelingsmarkten. Bedenk van tevoren goed of het deelnemen aan beurzen rendabel genoeg is voor jouw hengelsportvereniging.

Een open dag van de hengelsportvereniging is een uitstekende manier om veel mensen met de hengelsport en jouw vereniging te laten kennismaken. Natuurlijk moet je deze gelegenheid aangrijpen om nieuwe leden te werven én zo veel mogelijk publiciteit te krijgen. Nodig dus de lokale media uit om verslag te doen van de activiteiten. Vooral aan jeugdactiviteiten geven redacties graag aandacht.

Neem ook contact op met je federatie. Vaak kan de federatieve jeugdcommissies je helpen bij het organiseren van een activiteit.

Downloads uit het Handboek Beter besturen

Hierna vind je directe links naar alle beschikbare infobladen (PDF), die ook in het Handboek Beter besturen zijn opgenomen. Wanneer een infoblad sinds de publicatie van het Handboek in 2015 is geüpdatet, wordt dit vermeld (NIEUW).

9. Promotie (PDF)

9.8. Organisatie van een open dag (PDF)

9.9. Activiteiten tijdens een evenement (PDF)

9.14. Promotie: laat zien wie je bent! (PDF)

Overige downloads

In de praktijk (PDF) Promotie op de jaarmarkt

Divide