Pers en publiciteit

Een eenvoudige manier om je eigen hengelsportvereniging te promoten is via de pers. Daaronder verstaan we niet alleen de schrijvende pers, maar ook de lokale en regionale omroep en niet te vergeten de kabelkrant. De benadering van deze groep is niet moeilijk als je maar iets te melden hebt.

In de documenten hieronder vind je nuttige tips en richtlijnen om gebruik te maken van de verschillende manieren om in de publiciteit te komen, hoe een persbericht te maken, en hoe met pers om te gaan.

Wil je meer weten of vind je hier niet wat je zoekt? Neem dan contact op met je federatie. Zij kunnen je helpen je persbericht op te stellen en je kunt er aanvullende informatie krijgen bij specifieke onderwerpen (vissterfte, dierenwelzijn etc.). Je federatie blijft ook graag op de hoogte van activiteiten en promotie van de bij haar aangesloten hengelsportverenigingen en kan hier via haar eigen website publiciteit aan geven.


Persbericht (Word) Lekker vissen

Foto 1 bij Persbericht Lekker Vissen (JPG)

Foto 2 bij Persbericht Lekker Vissen (JPG)

Downloads uit het Handboek Beter besturen

Hierna vind je directe links naar alle beschikbare infobladen (PDF), die ook in het Handboek Beter besturen zijn opgenomen. Wanneer een infoblad sinds de publicatie van het Handboek in 2015 is geüpdatet, wordt dit vermeld (NIEUW).


9.10. Pers en publiciteit (PDF)

9.11. Omgaan met de pers (PDF)

9.12. Het persbericht (PDF)

9.13. Maak zelf een poster (PDF)

9.14. Promotie: laat zien wie je bent! (PDF)

Divide