Mijnvismaat (Hengelvangstregistratie)

Let op: vangsten die via de oude website www.vangstenregistratie.nl worden ingevoerd, komen ter beschikking aan de firma Wartel en kunnen door Sportvisserij Nederland niet meer gebruikt worden voor analyse- en onderzoeksdoeleinden.
Sportvissers kunnen daarom beter hun vangsten invoeren op www.mijnvismaat.nl

-> Naar het laatste nieuws over MijnVISmaat

In Nederland zijn dagelijks duizenden sportvissers langs de waterkant te vinden. Zij vangen allerlei vissen, in vele soorten en maten. Eén gevangen vis van een soort zegt niet zoveel over de visstand, maar wel als er veel vissen worden gevangen van specifieke soorten. Wanneer je van iedere hengelvangst noteert welke soort het is, de lengte en waar hij is gevangen, ben je bezig met hengelvangstregistratie.

Als veel sportvissers hun vangsten noteren, en je verzamelt die gegevens centraal dan kan er bruikbare informatie worden gekregen over de visstand. Het is zelfs mogelijk om op landelijke schaal veranderingen in de visstand te zien. Zo is de opkomst van bepaalde exoten te volgen en verdere teruggang van nu al zeldzame vissoorten. Hengel vangsten zijn op die manier een waardevolle aanvulling op andere manieren van bemonstering, zoals elektrovisserij of schepnetbemonstering. Gegevens over de visstand kunnen worden gebruikt door visstandbeheercommissies, waterschappen en natuurbeheerders.

Apps
Vangsten zijn nu makkelijk en snel te registreren aan de waterkant via de speciaal ontwikkelde App. De App is beschikbaar voor Iphone en Andriod.  Meten is weten!
Hengelsport verenigingen kunnen hun leden stimuleren hun vangsten te registreren via www.mijnvismaat.nl of via de app. De vereniging kan bij Sportvisserij Nederland informatie over de vangsten op hun water opvragen. Door middel van deze gegevens ontstaat een beter beeld van de visstand en kunnen bijvoorbeeld uitzettingen onderbouwd worden. Sportvisserij Nederland helpt gebruikers om tot de juiste benamingen van de soort te komen.

 
MijnVISmaat is leuk en nuttig tegelijk!

Meer weten over MijnVISmaat? Mail dan naar info@mijnvismaat.nl

Divide