Sportvisserijvoorzieningen

Als sportvisser heb je maar weinig nodig om je hobby te kunnen uitoefenen: vis en viswater. Maar wat als je wel viswater tot je beschikking hebt, maar er niet bij kunt komen? Bijvoorbeeld omdat je nergens bij het water kunt komen doordat de oevers te sterk begroeid zijn? Of er loopt geen weg langs het water en je mag de aangrenzende gronden niet betreden? En wat als je met een boot het water op wilt? Of als je minder valide sportvisser bent? Dan is het nog lastiger om een geschikte - en veilige! - visstek aan het water te vinden.

Onderstaand vind je een groeiend aanbod aan beschrijvingen en ideeën om de sportvisserijvoorzieningen aan je viswater te verbeteren. Denk hierbij aan diverse typen vissteigers, trailerhellingen, visstoepen, hekoverstappen en andere aanpassingen aan het viswater en de visstekken.

Voor sommige sportvisserijvoorzieningen kan subsidie bij Sportvisserij Nederland worden aangevraagd. Klik hier voor meer informatie over het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden .

Downloads uit het Handboek Beter besturen

Hierna vind je directe links naar alle beschikbare infobladen (PDF), die ook in het Handboek Beter besturen zijn opgenomen. Wanneer een infoblad sinds de publicatie van het Handboek in 2015 is geüpdatet, wordt dit vermeld (NIEUW).

Infoblad (PDF) Aanleg van een vissteiger of visstoep

Infoblad (PDF) Vissteigers en visstoepen: typen en materialen

Infoblad (PDF) Constructie vissteigers en visstoepen

Infoblad (PDF) Aanleg vissteiger: wanneer is een vergunning nodig?

Infoblad (PDF) Hekoverstappen en klaphekken

Infoblad (PDF) Aanleg van een trailerhelling

Infoblad (PDF) Aanleg van een aangepaste visplaats

Divide