Voorstellen Dierenpartij oogsten weinig succes

5127

(Novum) - De Tweede Kamer heeft dinsdag een lange reeks voorstellen van de Partij voor de Dieren grotendeels verworpen. De partij had maar liefst 41 voorstellen in stemming laten brengen, een ongebruikelijk groot aantal. Voor slechts drie daarvan bleek er een meerderheid te zijn.

De Kamer stemde in met de invoering van bewakingscamera's op veemarkten, de aanpak van malafide hondenhandel en ratificatie van een Europees verdrag ter bescherming van huisdieren. De overige 38 voorstellen kregen te weinig steun.

De werkwijze van de beide Kamerleden van de dierenpartij, Marianne Thieme en Esther Ouwehand, wekte veel weerstand. CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel bijvoorbeeld vond het 'geen stijl' dat Thieme en Ouwehand geen enkele poging deden om de rest van de Kamer te overtuigen van het nut van hun plannen, maar hun voorstellen meteen in stemming brachten.

De Kamer verwierp onder andere een voorstel om de vissenkom te verbieden. Vissen zouden daar gestresst van raken. Ook een verbod op de meertandige weerhaak in de sportvisserij haalde het niet. Onverdoofd castreren van biggen blijft ook toegestaan. Er komen geen richtlijnen voor het doden van schaal- en schelpdieren.

De Kamer stemde wel in met een voorstel van de SP om de invoer van vossen- en chinchillabont te verbieden.

Bron: elsevier.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide