Waterschapsverkiezingen: kies voor Water Natuurlijk

3344
14 feb 2008

Samen met organisaties als de Waddenvereniging, Stichting de Noordzee, Nederlandse Onderwatersportbond en de vereniging Natuurmonumenten, probeert de georganiseerde hengelsport de samenstelling van de waterschapsbesturen te veranderen.

Dit samenwerkingsverband heet Water Natuurlijk en richt zich met name op meer aandacht voor natuurwaarden en recreatie.

Kandidaten
Goede kandidaten voor de waterschapsverkiezingen zijn voor de hengelsport van het grootste belang. Daarom zoekt Sportvisserij Nederland bestuurders met hart voor de hengelsport en die in staat zijn breed te denken en te opereren. Breed omdat de beoogde bestuurders van Water Natuurlijk niet alleen namens de hengelsport in een waterschap komen, maar namens alle organisaties van de coalitie. Daarnaast zijn gedegen bestuurlijke ervaring en ruimte in de agenda van belang. Aanmelden kan tot augustus bij de regionale milieufederatie (zie kader), maar het is goed nu alvast over eventuele beschikbaarstelling na te denken en dit te melden aan uw federatie of Sportvisserij Nederland.

Sterk gestart
Water Natuurlijk is een jonge, ambitieuze organisatie. Tijdens de startmanifestatie op 26 januari dit jaar in Ede, was de sfeer prima en de opkomst hoog. Erg positief is de saamhorigheid onder de verschillende organisaties die zowel uit de hoek van recreatie- als natuursector komen.

Oud-politicus en kinderboekenschrijver Jan Terlouw zet zich de komende maanden in voor Water Natuurlijk. Terlouw: "Liefde en respect voor water met een wel begrepen eigenbelang is de bindende factor. Als wij het water niet respecteren wordt het onze vijand." Hij refereerde hiermee tijdens de oprichting aan de ontruiming van de polders langs de grote rivieren in 1996. Hij was in die tijd Commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland.

Op http://www.waternatuurlijk.nl/ vind je het laatste nieuws over deze groenblauwe coalitie. In de bijgevoegde Factsheet (onderaan deze pagina) is het Concept-Verkiezingsmanifest te lezen.


Water Natuurlijk zet zich in een tijd van verstedelijking in voor natuurlijk waterbeheer.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide