Nieuwe kennisdocumenten: karper en snoekbaars

4015
14 feb 2008

Sportvisserij Nederland heeft in de reeks kennisdocumenten over de Nederlandse zoet- en zoutwater vissoorten weer twee nieuwe aanwinsten: het Kennisdocument karper en het Kennisdocument snoekbaars.

Beide documenten staan vol met informatie over herkenning en determinatie, geografische verspreiding, de leefwijze, het voedsel, de voortplanting, ontwikkelingsstadia, migratie en specifieke habitat- en milieueisen van de betreffende vissoort.
De kennisdocumenten vertellen dus niet hoe de vissoorten het beste gevangen kunnen worden, maar geven wel veel interessante achtergrondinformatie die voor elke sportvisser interessant is.

De kennisdocumenten worden door Sportvisserij Nederland opgesteld aan de hand van literatuuronderzoek, en zijn dus op wetenschappelijke feiten gebaseerd. Het Kennisdocument karper is te bekijken door hier te klikken, voor het Kennisdocument snoekbaars klikt u hier.

Op de website www.sportvisserijnederland.nl zijn de kennisdocumenten van een aantal zoet- én zoutwatervissen te vinden onder de rubriek "VIS en Water". Klik op het onderwerp "Vissoorten" en open vervolgens het overzicht van de zoet- of zoutwatervissen. Bij de zoetwatervissen hebben een aantal vissoorten een sterretje achter hun naam; van deze soorten is een kennisdocument opgesteld. Bij de zoutwatervissen zijn de kennisdocumenten onderaan de pagina aan te klikken.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.