Alles over visserijwetten en -regels

4554
14 jan 2008

Als sportvisser krijg je te maken met een aantal wetten en regels, bijvoorbeeld op het gebied van vereiste visdocumenten.

Maar ook op het gebied van gesloten tijd aas- en vissoorten,minimummaten vissoorten enbeschermde vissen. Indien je je niet aan deze regels houdt, kan dat een boete opleveren.

Op www.vispas.nl kun je exact nalezen welke wetten van toepassing zijn op de sportvisserij. Er is bijvoorbeeld een link opgenomen naar de overheidswebsite met alle informatie van de 'Visserijwet 1963'. Kijk hiervoor onder het kopje 'Visserijwet en regels'.
Naast wetgeving lees je hier ook alles over de Gedragscode Sportvisserij, met 'spelregels' op het gebied van omgang met vis, gebruik van lood en leefnet en specifieke codes voor de Karperstudiegroep Nederland. Ook het fenomeen 'Nachtvisserij' komt uitvoerig aan bod in dit onderdeel.

Het is goed om hier als vereniging extra aandacht aan te besteden op de eigen website, door het plaatsen van links en teksten. Veel informatie is bovendien in meerdere talen beschikbaar.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide