Kleine wijziging in nachtvisregeling

3506
14 jan 2008

Het nachtvissen (het vissen tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopkomst) blijft een ingewikkeld verhaal.

Zomermaanden
In de meeste wateren mag er van 1 juni tot en met 31 augustus 's nachts worden gevist. Alleen in de wateren die zijn vermeld op een speciale lijst (Regeling aanwijzing wateren verbod nachtvisserij) mag er ook in de zomermaanden 's nachts niet worden gevist. Op deze lijst staat onder andere het IJsselmeer. Daar is nachtvissen dus het hele jaar verboden.

Hele jaar
In een groot aantal wateren mag gedurende het hele jaar 's nachts gevist worden. Een deel van deze wateren wordt opgesomd in artikel 7, lid 3 van het "Reglement voor de binnenvisserij". Het gaat onder andere om de Rijn en de Maas. Een ander deel van de wateren waarin het hele jaar 's nachts mag worden gevist, stond tot voor kort in de "Regeling vrijstelling verbod nachtvisserij".

Deze laatste regeling is per 21 december 2006 vervallen. Voor de meeste wateren geldt echter nog steeds een vrijstelling omdat ze nu zijn opgenomen in de zogenoemde "Vrijstellingsregeling visserij". In feite is dus alleen de naam van de regeling veranderd.
De hierboven genoemde regelingen kunt u vinden op http://wetten.overheid.nl/.

Let op: waar wettelijk gezien nachtvissen is toegestaan, kan dit toch zijn verboden of aan beperkingen zijn gebonden door een Federatie of hengelsportvereniging. Kijkt u dus ook altijd in uw vergunning.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide