Visserijwetwijziging

2717
14 jan 2008

Op 5 september 2006 heeft de Eerste Kamer een beslissing genomen over de wijziging van de Visserijwet. De wetswijziging is op 20 juni al met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer en is nu als hamerstuk in de Eerste Kamer afgedaan.

De wijziging van deze wet voorziet o.a. in het vervallen van de OVB en van het daarmee samenhangende systeem van de Sportvisakte. Bovendien zal de controle (toezicht) op het bezit van de juiste visdocumenten worden aangescherpt met de plicht tot medewerking aan controle, handhaving, inzage in documenten en sancties.

Vanaf 2007 is voor het sportvissen in de Nederlandse binnenwateren met hengel of peur nog maar een document nodig: De VISpas. De VISpas wordt het lidmaatschapsbewijs van de sportvisser. Tezamen met de bijbehorende 'Lijsten van viswateren' is de VISpas tevens de vis­vergunning. Gevist mag worden in de wateren die genoemd staan in die lijst(en).

Lees meer onder: http://www.eerstekamer.nl/9324000/1f/j9vvgh5ihkk7kof/vha9lus36m6c

De teksten van de visserijwetwijziging zijn te downloaden van: http://www.overheid.nl/op/index.html, vink hier onder [1] Kamerstukken Eerste en Tweede Kamer aan en tik bij [2b] het publicatienummer 30211 in.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide