Nieuwe jeugdwebsite Stekkie.nl

3222
14 jan 2008

Vanaf 1 januari 2008 zal Sportvisserij Nederland een nieuwe website lanceren, die helemaal is toegespitst op de jonge sportvisser.

Online leren, jezelf en je vangsten laten zien en het delen van de belevingen van de sportvisserij zijn de drie hoofddoelstellingen van dit concept.

Als naam voor de website is het pakkende Stekkie.nl gekozen. Stekkie.nl is gericht op kids van 8 tot 14 jaar, die op hun eigen site visfoto's, verhalen en filmpjes kunnen plaatsen en de beste stekken middels GoogleMaps aan elkaar kunnen laten zien. Er kan een lijst van vismaatjes worden bijgehouden en uiteraard is er ook een Vislogboek waarin alle vangsten en verhalen geplaatst kunnen worden. Het leuke is dat een eigen site kan worden aangemaakt die ook nog eens de eigen naam draagt.

Volgens Kevin de Zwart, die sinds een half jaar bij Sportvisserij Nederland werkzaam is en digitaal jeugdwerk als hoofdtaak heeft, is de nieuwe site een stukje maatwerk voor de jeugd. "Kinderen lezen geen lange teksten meer, ze scannen pagina's op interessante dingen. Ze willen beeld, dynamiek, duidelijke schema's en zo min mogelijk leeswerk.

Vroeger gingen we naar de bibliotheek voor onze visboeken, maar tegenwoordig heeft slechts 12% van de kinderen nog een abonnement van een bibliotheek. Internet functioneert nu als de bibliotheek waarin zij alles kunnen vinden, maar goede jeugdinformatie over sportvissen is bijna niet beschikbaar. Daar komt nu verandering in! Aan Stekkie.nl is bovendien een e-learning systeem gekoppeld. Dit zijn een reeks cursussen voor bijna alle visserijen waaraan een examen gekoppeld is. Ronden zij een cursus goed af dan wordt er een icoontje bij verdiend."

De georganiseerde sportvisserij zal met Stekkie.nl een alles omvattend multimediaal jeugdplatform rijker zijn. Een leerzaam en "cool" platform dat de jeugd zal helpen om met normen en waarden te kunnen vissen. Bijkomend voordeel is dat er een gezellige groep van duizenden jonge sportvissers samen op één site belevenissen en ervaringen deelt!

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide