Nationale Selectie gevormd op Topcompetitie Kustvissen

2441

De tweede dag van de topcompetitie kustvissen voor heren heeft volgens coach Frank van Schilt een zeer sterke Nationale selectie opgeleverd.

In het visrijke Europoortgebied vochten de overgebleven 58 geselecteerde zoutwatervissers een verbeten strijd met elkaar uit. Bij de wedstrijden in de Amazonehaven en het Caland kanaal werd weer enorm veel vis gevangen. Natuurlijk komen op zulke momenten de beste talenten van de vissers bovendrijven. De uitslag is dan ook een goede weerspiegeling van de resultaten van de drie wedstrijden.
Op grond van deze uitslagen was het voor de groep coaches na overleg overduidelijk wie straks de teams voor de internationale wedstrijden gaan vormen.

De eerste wedstrijd werd aan de Amazonehaven gevist. Net zoals bij de junioren twee weken geleden kwamen de wijtingen, steenbolken en wat platvis in grote getale boven water. Soms met twee tegelijk, maar heel vaak hingen doubletten vis aan de onderlijnen van de vissers. Arjan Rijnberg bleek opnieuw een maatje te groot voor de anderen, maar ook Ernest Ripson en Marcel IJzenbrandt deden goede zaken. Ook vielen diverse vissers weer wat plaatsjes terug, wat de spanning alleen maar verhoogde.

De tweede en de derde wedstrijd werden vervist aan het Caland kanaal. De tweede wedstrijd werd een prooi voor André Piters. Ook Arthur van Tienen en Jan Stam wisten een vak te winnen. De visvangst was wel wat minder dan in de Amazonehaven, maar de controleurs hadden hun handen meer dan vol.

De derde wedstrijd moest de beslissing brengen. In het smallere gedeelte van het Caland kanaal, juist achter de brug vochten de heren voor hun laatste kans. Bas Hollander, Ad Marijnissen en Johan Rombouts tekenden voor de vakwinst, maar wie zouden de top van de ranglijst gaan aanvoeren? Amper een uur na de wedstrijd werd door wedstrijdleider Hans Willemse een eind gemaakt aan de onzekerheid: overduidelijk werd Arjan Rijnberg winnaar voor Marcel IJzenbrandt, Kees Westdorp, Ernest Ripson en Eric Goossens. Arjan ontving als winnaar van de nieuwe Topcompetitie Kustvissen een mooi zilveren bord met inscriptie.


Het Calland kanaal, waar de derde wedstrijd werd gevist.


Wijtingen voor Ad Marijnissen.

Omdat Eric al twee wereldkampioenschappen in 2008 gaat vissen (Korpsen en Boot) koos coach Frank van Schilt na overleg voor Arjan Rijnberg, Marcel IJzenbrandt, Kees Westdorp en Ernest Ripson, aangevuld met Wereldkampioen kustvissen 2007 Jan Hennekam, om ons land te vertegenwoordigen op het WK 2008 in Frankrijk!

Eric Goossens en de andere Leden van de Nationale selectie gaan naar de interland België/Engeland/Nederland van 3-5 oktober in België.

Klik hier voor de uitslag als PDF-bestand (twee pagina's) bekijken. Deze uitslag is na de wedstrijd uitgereikt aan de aanwezige deelnemers en wordt aan alle deelnemers toegestuurd.V.l.n.r. staand coach Frank van Schilt, Kees Westdorp, Arjan Rijnberg en Ernest Ripson. V.l.n.r. knielend Marcel IJzenbrandt en Wereldkampioen Jan Hennekam.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide