Verburg zegt natuuronderzoek toe aan vissers

5128
08 apr 2008

ANP Amsterdam, 6 april. Minister Gerda Verburg (Landbouw) komt de Nederlandse Vissersbond tegemoet die haar in een brandbrief heeft gevraagd om een grootschalig natuuronderzoek naar de mogelijk schadelijke effecten van alle vormen van visserij op de natuur.

Verburg deed die toezegging in het televisieprogramma Buitenhof. Ze sprak van ,,een goed initiatief''. De minister wees er wel op dat er al tal van zulke onderzoeken lopen ,,We beginnen niet bij nul.''

De Raad van State heeft mosselvissers onlangs verboden nog mosselzaad uit de Waddenzee op te vissen omdat niet zeker is dat dit geen schade kan opleveren voor de natuur. De Vissersbond is heel bang dat binnenkort andere vormen van visserij om die reden ook worden verboden. Daarom pleit de sector voor een grootschalig onderzoek hiernaar, in samenwerking met de natuur- en milieuorganisaties, meldde het weekblad VisserijNieuws. De brief aan Verburg is mede ondertekend door de Waddenverenging, Stichting De Noordzee en het Wereld Natuur Fonds.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.