VISpas niet ontvangen of kwijtgeraakt?

13394

Ondanks alle inspanningen van Sportvisserij Nederland en de verenigingen kan het een enkele keer voorkomen dat een VISpas niet aankomt op de plaats van bestemming.

Ook komt het af en toe voor dat een sportvisser de VISpas verliest. We zetten nog een keer op een rijtje wat er in dit soort gevallen moet gebeuren.

VISpas kwijtgeraakt in de postbezorging
Helaas komt het af en toe voor dat een opgestuurde VISpas niet aankomt bij het adres van bestemming. Meestal ligt dat aan een foutje in de adressering, maar een enkele keer raakt een VISpas ook kwijt bij de postverwerking. Zodra de vereniging door hun lid op de hoogte wordt gesteld dat de VISpas niet is aangekomen, kan dit worden gemeld aan Sportvisserij Nederland via vispas@sportvisserijnederland.nl. In dit geval wordt een nieuwe VISpas aangemaakt en kosteloos opgestuurd. Dit kan rechtstreeks naar de VISpashouder óf naar de vereniging, afhankelijk van de wens van de vereniging.

VBL opgestuurd maar nog geen VISpas ontvangen
Sportvissers die hun Aanvraag Definitief Lidmaatschap (de onderste helft van het Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap) hebben opgestuurd naar Sportvisserij Nederland, kunnen de status van hun aanvraag bekijken op http://www.vispas.nl/. Aan de linkerzijde van het scherm even klikken op de knop 'Status aanvraag' en daarna het VBL nummer intikken is genoeg om het stadium van de verwerking te bekijken.
In het uitzonderlijke geval dat een aanvraag kwijt raakt bij de postverwerking, kan alsnog een VISpas worden verkregen door een kopie van het Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap te faxen, te mailen of per post te sturen naar Sportvisserij Nederland. De VISpas wordt vervolgens kosteloos aangemaakt en binnen vijf werkdagen naar de sportvisser gezonden.

Duplicaten
Het is niet te vermijden dat af en toe een sportvisser zijn of haar VISpas verliest. En ondanks dat de VISpas tegen een stootje én tegen water kan, krijgen sommige sportvissers het voor elkaar om hun pas volledig te beschadigen. Mocht een vereniging hiermee te maken krijgen, dan kan het lidnummer van de sportvisser naar vispas@sportvisserijnederland.nl worden gemaild, vergezeld van een korte uitleg. Voor € 3,50 wordt een duplicaat naar de sportvisser gezonden, en dat binnen vijf werkdagen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.