Hengelsportvereniging in Sportwijzer

2141

Alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van de Harderwijkse en Hierdense basisscholen krijgen jaarlijks van de gemeente de "Sportwijzer".

Via de Sportwijzer krijgen kinderen een kans om kennis te maken met enkele van de 80 sportieve cursussen, aangeboden door verenigingen binnen de gemeente. Hengelsportvereniging De Snoek is één van die verenigingen, en in deze periode geeft de vereniging een cursus aan zo'n 25 enthousiaste kinderen.

Voorlichtingsavond
Voorafgaand aan de cursusavonden organiseert de vereniging altijd een voorlichtingsavond. Tijdens deze avond kunnen de cursisten en hun ouders kennis maken met de cursusleiders en de coaches en wordt verteld wat er tijdens de cursus gaat gebeuren. Volgens Dik Enklaar, voorzitter van HSV De Snoek, wordt deze introductie-avond zeker door de ouders erg op prijs gesteld. "Het voorstellen van de vereniging en alle betrokkenen bij de cursus schept veel duidelijkheid en vertrouwen bij de ouders. Na afloop van de avond weten alle ouders dat ze hun kinderen in goede handen achterlaten", aldus Enklaar. Hij vervolgt: "Ook voor de kinderen geeft het duidelijkheid: ze weten nu ongeveer wat ze te wachten staat en wat er van ze wordt verwacht".

Cursusavonden
Na de introductie-avond volgen vier cursusavonden, op woensdagen vanaf 19:00 uur. De kinderen leren op de eerste avond hoe ze vissen kunnen herkennen, hoe ze vissen moeten behandelen, wat goede visstekken zijn en wat de regels en wetten bij het vissen zijn. Regel 1: géén troep achterlaten op je visstek! Tijdens de volgende cursusavonden krijgen de kinderen les over lijnen, dobbers, haakjes en voer, waarbij ze natuurlijk leren om een tuigje te maken. Spelenderwijs leren de kinderen naast de theorie van het sportvissen heel veel over de natuur in en rond het water. Bovendien leren ze welk materiaal goed is om aan te schaffen als ze zelf willen gaan vissen.

Examen en praktijk
De laatste cursusavond wordt afgesloten met een examen. Een spannend moment, maar dankzij de gedegen opleiding is tot nu toe nog nooit een cursist gezakt! Het hoogtepunt van de cursus is een zaterdagmiddag aan de waterkant, waar het geleerde in praktijk wordt gebracht en de kinderen naar hartelust kunnen vissen. Natuurlijk onder begeleiding van de coaches, die tips en ondersteuning geven. Na afloop van de vismiddag krijgen de kinderen hun diploma. "Een schitterend moment", aldus Dik Enklaar. "Niet alleen krijgen ze hun begeerde visdiploma, ook krijgen ze van de vereniging een jeugdVISpas cadeau. De kinderen zijn er dolblij mee en een aantal kinderen blijft - mede dankzij het actieve jeugdbeleid van onze vereniging - nog jarenlang lid."
Het programma van de jeugdcursus is te bekijken onder "Agenda" op de website van HSV De Snoek: http://www.hsvdesnoek.nl/. De Sportwijzer van de Gemeente Harderwijk is te bekijken door hier te klikken. Op bladzijde 20 en 21 van de Sportwijzer is HSV De Snoek te vinden.
Bekijk ook de uitnodiging die HSV De Snoek aan de deelnemende cursisten heeft gestuurd en laat u inspireren. Klik op de Factsheet onderaan de pagina.
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.