Natuur in de Stad

3834
21 mrt 2008

In de zevendelige NCRV-serie "Natuur in de Stad" staat de bijzondere en verrassende natuur in zeven Nederlandse steden centraal.

Daarbij wordt ook de nodige aandacht besteed aan het onderwaterleven en vis. Sportvisserij Nederland levert aan drie uitzendingen een bijdrage.

In steden is meer natuur te vinden dan je in eerste instantie zou denken. Je moet er vaak alleen wel even naar zoeken: aan de rand van een industrieterrein, in een verlaten hoek in het park of langs oevers en kades van stadswater. Daar vind je een grote variatie aan flora en fauna, waaronder uiteraard ook vissen.

Zo is in de aflevering van donderdag 17 april te zien welke soorten vissen de leerlingen van een basisschoolklas in Leeuwarden allemaal vangen tijdens een visles in de binnengrachten van deze stad. Een week later op donderdag 24 april is Almere de plaats van handeling. Tijdens een visserijkundig onderzoek in Almere Haven blijkt dat de vis goed gedijt in de polder: in de netten zitten enorme exemplaren. Donderdag 1 mei geeft sportduiker en onderwatercameraman Edwin Sterckel ons een kijkje in het onderwaterleven van Apeldoorn.
Kortom: volop aandacht voor vis en sportvisserij dankzij Sportvisserij Nederland. Natuur in de Stad wordt vanaf 27 maart elke donderdag om 19.55 uur uitgezonden op Nederland 2.
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.