Derde wedstrijd Nationale Topcompetitie

7278
25 apr 2008

De derde wedstrijd in de Nationale Topcompetitie wordt op zondag 4 mei gevist aan het Prinses Margrietkanaal.

Aan dit wedstrijdwater in Friesland zal de top van de Nederlandse wedstrijdvisserij wederom de strijd met elkaar aanbinden. Na het visrijke openingsweekend van de Topcompetitie aan het Kanaal door Voorne, proberen de deelnemers ook hier in vier uur tijd een zo hoog mogelijk gewicht aan vis te vangen.

Hoewel het Prinses Margrietkanaal een redelijk visrijk water is, zal dat niet direct eenvoudig zijn. “Ik vind dit het moeilijkste water van de Topcompetitie en heb hier nog nooit een goede uitslag gevist. Ook vorig jaar niet”, zegt John Savelkoul, de winnaar van de Topcompetitie in 2007. “Toen pakte ik het verkeerd aan door te lang op kleine vis te gokken. Maar stuks vangen zet geen zoden aan de dijk, als degene naast je drie dikke platten vangt. Ik vermoed ook dat deze wedstrijd zal worden beslist door een enkele grote vis.”

Om te zien welke troeven Savelkoul en de andere Nederlandse topvissers zullen gaan uitspelen, is het publiek van harte welkom bij de derde Topcompetitiewedstrijd. De oevers zijn goed toegankelijk en bieden prima zicht op de verrichtingen van de vissers aan de waterkant. Alle reden dus om eens een kijkje te gaan nemen bij deze spannende wedstrijd waar de complete Nederlandse wedstrijdtop aanwezig zal zijn.

In totaal doen aan de Topcompetitie 175 deelnemers mee, waaronder 34 jeugdige wedstrijdcracks. De coaches stellen op basis van de individuele verrichtingen in de acht wedstrijden die de Topcompetitie telt de verschillende Nationale teams samen, waaronder het WK Heren-, Dames- en Juniorenteam.

De wedstrijd begint om 11.00 uur, eindigt om 15.00 uur en wordt gevist in het Prinses Margrietkanaal – van Kootstertille tot Blauwverlaat aan de zuidzijde en van Blauwverlaat tot Gerkesklooster aan de noordzijde. Bezoekers zijn van harte welkom om de kunsten van de Nederlandse topvissers te komen aanschouwen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide