Bouw vispassage in de Geul

5280
17 mei 2008

Op dit moment wordt in Valkenburg aan de Geul door Waterschap Roer en Overmaas gewerkt aan de bouw van een vistrap nabij de Walramstuw in het centrum van dit stadje.

De vistrap maakt het voor vissen mogelijk om de stuw te passeren, een tot nu toe niet te nemen barrière voor de vissen in de Geul.

De werkzaamheden vinden plaats in het kader van het project Herstel kademuren Geul: meer veiligheid, meer natuur en meer cultuurhistorie. De provincie heeft dit project subsidie toegekend en neemt daarmee een deel van de kosten van de restauratie voor haar rekening. Met de herstelwerkzaamheden wil het waterschap de veiligheid waarborgen en de wateroverlast beperken.

De kademuren zijn op sommige plekken in zo’n slechte staat dat de waterkerende functie van de kademuren niet gegarandeerd is. Belangrijke reden om de kademuren aan te pakken. Daarnaast betreffen de werkzaamheden ook het aanpassen van de lossluizen van de molens in de molentak en het beter regelbaar maken van de Walramstuw en het optimaliseren van de ecologische verbindingszone.

bron: Waterschap Roer en Overmaas
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.