Visplekken strekdam worden officieel geopend

14108
26 mei 2008

GROU - Komende zaterdag om 11.00 uur worden de visplekken op de nieuwe strekdam in het Waterfront geopend.

De bijzondere openingshandeling wordt verricht door wethouder Anne Jochum de Vries. De drie visplekken zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de hengelsportvereniging Idaarderadeel. Die grijpt de realisatie vasn deze plekken aan voor om deze feestelijk en op spectaculaire wijze te openen en op en rond de strekdam een dagvullend programma rond het thema sportvissen te organiseren.

Zo wordt op 31 mei op en rond de strekdam een grote hengelsportmarkt georganiseerd. Bezoekers kunnen hengelsportartikelen kopen bij de aanwezige speciaalzaken en er is een informatiemarkt met demonstraties over karper-,snoekbaars- en witvissen. Er zijn visboten met geavanceerde visapparatuur waarmee bezoekers een tochtje kunnen maken. Ook is een beroepsvisser aanwezig die voorlichting geeft en demonstraties palingroken verzorgt. Medewerking wordt eveneens verleend door de Hengelsportfederatie Fryslân, de karperstudiegroep regio Fryslân en het Roofvis Team.

Bron: degrouster.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.