Koninklijke onderscheidingen voor vrijwilligers

1960
29 mei 2008

In de aanloop naar Koninginnedag zijn dit jaar ruim 3500 personen gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding.

Hierbij zijn ook weer veel vrijwilligers uit de georganiseerde hengelsport geëerd, waarvan we er hier enkele willen noemen.

Paul Blokdijk uit Houten is tijdens een vergadering van de Vereniging Nederlandse Vliegvissers in Bilthoven door de burgermeester van Houten onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Blokdijk heeft zich bestuurlijk en uitvoerend ingezet voor onder meer het Waterlaboratorium Vianen, de Viswater- en Visstandcommissie van de Federatie van Hengelsportverenigingen “De Betuwe”, de Vliegvisschool en de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV). Paul Blokdijk wordt gezien als de pionier en grondlegger van de vliegvisserij in Nederland. Hij schreef diverse boeken over het onderwerp, gaf cursussen in binnen- en buitenland en stond aan de wieg van het zogeheten VNV Werpcertificaat. 

Van HSV De Kleine Voorn uit Etten-Leur kregen we bericht dat hun penningmeester John Mathijssen door de burgermeester is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mathijssen heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor diverse organisaties in Etten-Leur, waaronder de hengelsportvereniging. Volgens secretaris Werner Donkers is de onderscheiding zeer terecht: “John is al sinds 1988 bestuurslid en penningmeester van onze vereniging. Hij heeft gezorgd voor een gezonde financiële boekhouding en de automatisering van de ledenadministratie. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol bij onze jeugdcursus en wedstrijdcommissie en zorgt hij voor de nodige PR”.

Bij de Philips Hengelsportvereniging in Veldhoven zijn zelfs twee bestuursleden gedecoreerd. Voorzitter Toon van Roosmalen en secretaris Wim van Hest hebben beiden de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen voor hun verdiensten voor de hengelsport en het algemeen en de Philips Hengelsportvereniging in het bijzonder.

Ook Cees van der Voorst van de hengelsportvereniging Voorschotense Visserij Belangen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van der Voorst is al meer dan 30 jaar actief als vrijwilliger in het verenigingsleven. Secretaris Ruud Zandviet zegt hierover: “Cees vervult met alle plezier de functie van penningmeester en verzorgt daarnaast het opzetten en organiseren van de wedstrijden met de daarbij behorende administratie en vangstregistratie. Hij is de inspirator en organisator van de jaarlijks terugkerende jeugdwedstrijden, kampioenschappen van Voorschoten en de Karpernacht. Tot slot is hij actief als wedstrijdvisser en laat geen wedstrijd verstek gaan.”

Als uw vereniging iemand wil voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, kunt u op de volgende webpagina alle benodigde informatie vinden: http://www.lintjes.nl/downloads.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide