Nader onderzoek dode vissen IJzeren Vrouw

5193
30 mei 2008

DEN BOSCH - Ondanks de gele borden aan de oever van de IJzeren Vrouw waarop wordt gewaarschuwd voor botulisme is nog niet zeker dat botulisme de afgelopen weken heeft geleid tot de dood van karpers, snoeken, snoekbaarzen, zeelts en brasems.

Nadat onderzoek door het Waterschap Aa en Maas naar de waterkwaliteit niets heeft opgeleverd, zijn vissen opgestuurd naar het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad. Het Waterschap Aa en Maas verwachtte dat deze week bekend zou zijn wat vissterfte heeft veroorzaakt. Maar dat is niet het geval. "Er zijn extra vissen naar Lelystad gestuurd voor nader onderzoek. We verwachten de uitslagen daarvan volgende week te krijgen", aldus een woordvoerster van het Waterschap Aa en Maas.

In afwachting van de resultaten blijft een zwemverbod (ook voor honden) en een algemeen visverbod van kracht. De term botulisme wordt gebruikt voor een vorm van voedselvergiftiging die wordt veroorzaakt door een bacterie die gif aanmaakt in water dat warmer is dan 10 graden Celcius.

Bron: brabantsdagblad.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide