Team HSV Ons Genoegen wereldkampioen korpsen zoet

5648
09 jun 2008

Het wedstrijdteam van hengelsportvereniging Ons Genoegen uit Roermond – beter bekend als het Grauvell/v.d. Eynde-team – is afgelopen weekend bij Niort in Frankrijk op het WK Korpsen wereldkampioen geworden.

De ploeg met daarin Ton Post (Eemnes), Jack Valkenburg (Roosendaal), Thijs Lupsen (Melick), Ron Steyvers (Nederweert), Christian Surquin (Velp) en Dieter Friederichs (Schinveld) wist naaste concurrent Portugal met 65 tegen 66,5 wedstrijdpunten nipt voor te blijven.

Het team werd bijgestaan door coaches Gerrit Surquin en Jack Nouwen, alsmede bankrunners Nick Pols, Gert Jan de Ruiter en Peter Zwerts.

Italië won met 89,5 punten brons, terwijl de Franse thuisploeg niet verder kwam dan een zesde plaats. In totaal deden 25 landen mee en was Christian Surquin met een sectoroverwinning en een tweede plaats, oftewel drie punten, de beste van het individuele klassement.

In ons land worden jaarlijks regionale selectiewedstrijden gehouden voor korpsen oftewel verenigingsteams. Voor de beste korpsen van alle regio’s, circa 40 in totaal, organiseert Sportvisserij Nederland vervolgens het Nederlands Kampioenschap Korpsen. Het winnend korps wordt nationaal kampioen en kan door Sportvisserij Nederland worden afgevaardigd naar het WK dat elk jaar in een ander land plaatsvindt. Voor 2009 staat Slowakije als organisator genoteerd.

Nadere informatie treft u aan onder wedstrijden

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.