Opvattingen over dierenwelzijn in Nederland

7182
10 jun 2008

Rapport met resultaten van een publieksonderzoek over dierenwelzijn. Driekwart van de Nederlanders vindt het een belangrijk onderwerp. Een grote groep vindt dat de dierwelzijnsituatie redelijk tot goed is. In de rangschikking naar zorgwekkendheid staat sportvisserij op één van de laatste plaatsen (9 van 11).

In opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst/Dienst Publiek en Communicatie (RVD/DPC) en het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselveiligheid (LNV) heeft Ergo, bureau voor markt- en beleidsonderzoek een publieksonderzoek verricht over dierenwelzijn. Daartoe is een enquête gehouden onder een representatieve steekproef uit de Nederlandse bevolking. Het veldwerk is in september 2007 uitgevoerd. Hieronder volgen de belangrijkste conclusies.

Lees hier het rapport 'Opvattingen over dierenwelzijn in Nederland' (PDF), verslag van een publieksenquête uitgevoerd door onderzoeksbureau Ergo in opdracht van het Ministerie van LNV.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.