Titel karpervissen naar Hengelo

8700
23 jun 2008

BORNERBROEK - De Hengeloërs Nico Kooistra en Marcello Coda mogen zich een jaar lang (open) Nederlands kampioen karpervissen noemen.

Ze hengelden het afgelopen weekeinde vijf karpers uit het Twentekanaal bij Bornerbroek. Het totale gewicht van hun vangst was 42,1 kilogram. (foto: thonkonline.nl).

Daarmee lieten ze de overige elf finalisten van het NK karpervissen (Dutch Carp Open) ver achter zich. In totaal werden na veertig uur vissen acht vissen op de wal gehaald door de finalisten, die behalve uit Nederland afkomstig waren uit Duitsland, Frankrijk en Engeland. Overigens volgens mede-organisator Jeroen Schoeman uit Enschede een 'behoorlijke vangst' voor een titelstrijd.

Het Hengelose duo heeft blijkbaar kunnen profiteren van het thuisvoordeel. Hoewel juist voor het Twentekanaal bij Bornerbroek was gekozen om alle finalisten gelijke kansen te geven. "Dit is een ideale plek voor een kampioenschap omdat over een grote afstand onder gelijkwaardige omstandigheden kan worden gevist en de jury vanaf de weg vlak langs het kanaal een goed overzicht heeft", constateert Schoeman.

De finalisten gooiden vrijdagavond hun dobbertjes voor de eerste keer uit. De hengelwedstrijd duurde tot gistermorgen elf uur.

Bron: tctubantia.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide