Nu aanmelden voor visserijkundig onderzoek in winterseizoen

5507
09 jul 2008

De vakantie staat weer voor de deur, voor velen een prettig vooruitzicht. Ook de mensen die bij Sportvisserij Nederland hard hebben gewerkt aan de rapportages van de uitgevoerde onderzoeken, popelen om weer een hengeltje uit te gooien. Op dit moment zijn ze echter nog bezig met de voorbereiding en planning van de onderzoeken voor het komend winterseizoen.

De wateren die komende winter worden onderzocht, krijgen meestal in de zomer een bezoek van een medewerker van Sportvisserij Nederland. Door hem wordt het water beoordeeld op bereikbaarheid, de plantengroei en andere voor vis belangrijke kenmerken van het water. In sommige gevallen kan vervolgens worden volstaan met een schriftelijk advies. In andere gevallen volgt een visserijkundig onderzoek in het winterseizoen.

Tijdens het visserijkundig onderzoek wordt met sleepnetten en elektrovisapparatuur zoveel mogelijk vis gevangen en gemeten, om een zo goed mogelijk beeld van de visstand te krijgen. De resultaten van het onderzoek worden beschreven in een rapport. In dit rapport worden de knelpunten voor de visstand beschreven en er worden aanbevelingen gedaan om de problemen op te lossen. Deze aanbevelingen kunnen worden gebruikt om - bijvoorbeeld in overleg met de gemeente en het waterschap – het viswater en de visstand te verbeteren.

Diverse verenigingen hebben via een visserijkundig onderzoek hun inbreng kunnen geven bij herinrichtingsplannen of hebben bereikt dat er verbeterende maatregelen worden uitgevoerd door de waterbeheerder. De inbreng vanuit de hengelsport wordt door de waterbeheerder vaak bijzonder gewaardeerd! Waterbeheerders hebben vaak weinig specifieke kennis van vis, dus de samenwerking met een hengelsportvereniging zorgt voor een win-win situatie die voor beide partijen én de vis voordelig werkt!

Wilt u meer weten over het visserijkundig onderzoek van Sportvisserij Nederland? Klik hier! Als u wil weten of u ook in aanmerking komt voor een visserijkundig onderzoek, of u wilt eens van gedachten wisselen over problemen op uw viswater, dan kunt u contact opnemen met Gerard de Laak of Gerrit van Eck.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.