4e Topcompetitiewedstrijd aan de Lage Vaart

5561
10 jul 2008

De vierde wedstrijd in de Nationale Topcompetitie vindt zondag 13 juli plaats aan de Lage Vaart. Zo'n 130 competitievissers en 20 dagdeelnemers zullen op dit moeilijke water alles uit de kast halen om een goed resultaat neer te zetten.

De Lage Vaart bij Almere vormt zondag 13 juli a.s. het decor van de vierde viswedstrijd in de Nationale Topcompetitie. In deze door Sportvisserij Nederland georganiseerde wedstrijd gaan ’s lands beste wedstrijdvissers volgens de internationale wedstrijdregels – met vaste hengels tot 13 meter en werphengels voorzien van dobbers – de strijd met elkaar aan. Wie in de Nationale Topcompetitie goede resultaten neerzet, wacht aan het eind van deze competitie een plaats in de Nationale Selectie. Hieruit kiezen de bondscoaches vervolgens de deelnemers aan het Wereldkampioenschap, EK of interlandwedstrijden.

De Lage Vaart is een mooi en visrijk, maar vooral ook moeilijk water. Er zwemt veel kleine blankvoorn en zeer grote, maar moeilijk vangbare brasem. Uiterst secuur vissen met dunne lijnen, lichte dobbers en piepkleine haken is dan ook een vereiste om de grote vissen aan de schubben te komen.

De Nationale Topcompetitie kent een totaal van acht viswedstrijden, waarbij de twee slechtste resultaten komen te vervallen in de eindklassering. Aan deze vierde wedstrijd doen zo’n 130 competitievissers en 20 dagdeelnemers mee. Na een voorbereidingstijd van twee uur begint de wedstrijd om klokslag 11.00 uur. Het eindsignaal klinkt om 15.00 uur. De prijsuitreiking vindt rond 17.00 uur plaats in établissement Boathouse te Almere.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.