Spiegelkarperproject AHV 1998-2008

3927
21 jul 2008

Bron: karpercommissie AHV. Het Spiegelkarperproject van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging bestaat tien jaar. Om dat te vieren organiseert de Karpercommissie van de AHV een terugmeldwedstrijd.

500 euro aan prijzen! Schrijf je nu gratis in!

Tussen vrijdag 29 augustus 19.00 uur en zondag 31 augustus 19.00 uur kunnen maximaal 100 karpervissers deelnemen aan deze titanenstrijd.

De bedoeling is uiteraard dat de deelnemers spiegelkarpers vangen op ‘vlot en bevaarbaar water’ in en rond Amsterdam: de Amstelboezem. Je weegt en meet de spiegelkarper en maakt een duidelijke foto van de linkerflank van de vis. Op die foto moet een speciale wedstrijdbutton goed zichtbaar zijn. Deze buttons krijg je vlak voor de wedstrijd opgestuurd.

Bijzondere regels

Het is geen gewone karperwedstrijd, maar één met bijzondere spelregels. Er is geen parcours: iedereen is vrij om te gaan zitten of staan waar hij of zij wil. Er is geen controleur die de vis komt meten, wegen en tellen. Dat doe je allemaal zelf.
Het enige dat telt is een (liefst digitale) foto met vermelding van lengte en gewicht van een van de ruim 2.000 (in boezemwater) uitgezette AHV-projectspiegelkarpers, gevangen tijdens het wedstrijdweekend. De foto’s moeten uiterlijk woensdag 3 september (liefst digitaal) bij de organisatie in bezit zijn.

Schrijf je snel in. Het is gratis!

 • Inschrijven kan vanaf 15 juli en gaat het meest eenvoudig als volgt.
 • Stuur een e-mailbericht naar een van de volgende e-mailadressen.
  Weitjens26@zonnet.nl
  Broos258@planet.nl
 • Vermeld in dit bericht je naam, je huisadres en je postcode
 • Vlak voor het wedstrijdweekend, op donderdag 28 of vrijdag 29 augustus, ontvang je per post de speciale en unieke SKP-button. De button is je bewijs van deelneming.
 • Je kunt op één adres meerdere buttons bestellen. Vermeld dan wel de naam van degene waarvoor je de extra button(s) bestelt.

Prijzen/ infoavond

Op vrijdagavond 12 september vanaf 20.30 vindt de prijsuitreiking plaats in het kantoor van de AHV. Ook niet deelnemers zijn daar van harte welkom.

Voor elke gevangen projectspiegel is er een prijs. De hoofdprijs, een volledige opgetuigde Chub penhengel, gaat naar degene die de meeste projectspiegels (ongeacht grootte) heeft aangemeld. Smokkelen met lengte en gewicht heeft dus geen enkele zin.

Bijzondere prijzen zijn er verder voor:

 • De mooiste projectspiegel (beloond met een luxe Chub onthaakmat);
 • De verst van de uitzetplaats verwijderd gevangen projectspiegel (daarvoor is een foto met herkenbare omgeving nodig);
 • Poedelprijs voor een projectspiegel van een buurproject;
 • Poedelprijs voor een vrijwel zekere projectspiegel die (nog) niet is teruggevonden;
 • Troostprijs voor een zekere projectspiegel die van de verkeerde kant is gefotografeerd.

Corresponderen over de wedstrijd(regels) kan op bovenstaande e-mailadressen. Meer weten? Lees het topic op KWO Carpboard Forum en stel er je vragen.

Bron: karpercommissie AHV

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide