Pedicure door vissen rage in Amerika

6969
24 jul 2008

Bron: hln.be. Het is reeds lang traditionele behandeling in Turkse kuuroorden: piepkleine karpers die zich voeden met jouw eelt.

We zagen de visjes vorige zomer in Japanse en Europese schoonheidssalons opduiken, maar nu hebben ook de Amerikanen deze techniek ontdekt. Het sinds een paar maanden tot een heuse rage uitgegroeid in een nagelsalon in de buurt van Washington. Klanten getuigen dat je er ontzettend gladde en zachte voeten van de krijgt.

Honderden visjes

Als je zo'n pedicure krijgt, zit je een kwartiertje of een half uur met je voeten tussen ongeveer honderd naar hartenlust knabbelende visjes. Na afloop is het voor de specialiste een koud kunstje om het werk af te maken. "Ik ben nog nooit zo'n goede behandeling gekregen", zegt de 33-jarige Tracey Roberts. "Ik sport al mijn hele leven en heb daardoor altijd eelt op mijn voeten. Dit is de eerste keer dat mijn eelt volledig verdwenen is."

Knabbelen

"Het is geen lastig gevoel, maar je voelt de visjes wel knabbelen. Je kunt het vergelijken met wanneer je voeten slapen", aldus een andere klant, de 32-jarige Kanin Reese. De eigenaar John Ho wil de visjes in de toekomst ook inzetten bij de behandeling van psoriasis en andere huidaandoeningen.

Bron: hln.be

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide