Vissen kan weer in Noordzeekanaal

6422
24 jul 2008

Bron: rijkswaterstaat.nl. Metingen van het Instituut voor Milieuvraagstukken hebben bevestigd dat de gemeten concentraties van de verontreiniging van het water in de Ringvaart en het Noordzeekanaal dermate laag zijn dat er geen effecten zijn op de waterorganismen.

Op basis van beoordeling van de gemeten concentraties door het RIVM is het negatief zwemadvies voor het Noordzeekanaal en de Ringvaart niet meer van kracht.

Het Noordzeekanaal en de Ringvaart zijn geen zwemwaterlocaties. Uit voorzorg is dit negatief advies eerder gegeven. Op basis van beoordeling van de Voedsel en Waren Autoriteit is het negatief visadvies voor het Noordzeekanaal ook niet meer van kracht.

Het gaat om een verontreiniging met blusmiddel afkomstig van Schiphol-oost. Dit blusmiddel bevat perfluorverbindingen, waarvan PFOS (perfluorooctaansulfonaat) de belangrijkste is.

Bron: rijkswaterstaat.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide