Nachtvissen mag niet meer in Pijnacker-Nootdorp

5983
24 jul 2008

Bron: ad.nl. PIJNACKER-NOOTDORP Sportvissers die ervan houden om in de stilte van de nacht hun dobber uit te zetten, kunnen voortaan niet meer terecht in Pijnacker-Nootdorp.

Het gemeentebestuur heeft besloten om het zogeheten nachtvissen te verbieden. De maatregel gaat donderdag al in. Als reden voert het gemeentebestuur aan dat ‘veel inwoners klagen over geluidsoverlast’. Ook zouden de hengelaars veel troep achterlaten. Het verbod is uitgevaardigd voor alle sloten, vaarten, vijvers en andere openbare wateren binnen de bebouwde kernen van Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw.

Een soortgelijk verbod is een jaar geleden ook al ingevoerd in Zoetermeer, waar de inwoners onder meer zouden hebben geklaagd over het geluid van de elektronische beetmelders. Het college van burgemeester en wethouders van die stad hanteert als tijdvak voor het verbod de periode tussen zonsondergang en zonsopgang. Wat de tijdstippen zijn in Pijnacker-Nootdorp is onduidelijk; dat staat in de bekendmaking niet aangegeven.

Fractievoorzitter Nico Oudhof van de PvdA in Pijnacker-Nootdorp zegt het te betreuren dat ‘de goede, echte vissers moeten lijden onder hen die er een zooitje van maken’. Dat meldt hij althans op internet. ‘Als iedereen zijn zooi op zou ruimen en wat stiller zou zijn, zou deze maatregel niet nodig zijn geweest,’ is de reactie van Oudhof op het verbod in zijn gemeente.

Bron: ad.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide