Spannende momenten op de Noordzee

6192
28 jul 2008

Bron: blikopnieuws.nl. Hoek van Holland - Zaterdagmiddag is op de Noordzee een visbootje in de problemen geraakt.

Rond kwart over één werd een noodsignaal opgevangen op het Kustwachtcentrum in Den Helder, waarop de reddingsboot vanuit Hoek van Holland met spoed in de richting van de noodlijdende sportvissers werd gestuurd.

Reddingsboot Jeanine Parqui van de KNRM moest zo'n 18 mijl varen naar de plek des onheils en was na een uurtje ter plaatse. Daar bleek dat het ankertouw en de ketting in de schroef van het bootje waren gekomen, waardoor de twee stuurloos rond dobberden op volle zee. De redders stuurden twee opstappers het water in om het euvel te verhelpen. Na een proefvaart had het bootje zich weer zeewaardig verklaard.

Door een storing in de apparatuur werd een constant noodsignaal uitgestuurd dat de marifoonfrequentie stoorde. Nadat ook dit was verholpen kon de reddingsboot weer terug naar het station in de Berghaven.

Bron: blikopnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide