Duitsers mishandelen gevangen meerval

9917
28 jul 2008

Bron: blikopnieuws.nl. Roermond - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in samenwerking met ambtenaren van de Provincie Limburg zaterdag 26 juli in Roermond proces-verbaal opgemaakt tegen twee Duitsers die een meerval uren lang hadden vastgebonden aan een boom.

De vissers wordt dierenmishandeling en het in bezit hebben van beschermde vis ten laste gelegd. Ze krijgen van de Officier van Justitie een dagvaarding en moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Recreanten zagen zaterdagmiddag op de Oolderplas dat vissers een leefnet aan een boom vastbonden en weer wegvoeren. Omdat ze het niet vertrouwden informeerden ze de politie.

Toen de Waterpolitie het leefnet controleerde zagen ze dat de vissers niet alléén snoekbaars hadden gevangen. De agenten zagen dat aan de boom ook een touw was bevestigd. Aan het andere einde van het touw zat een levende meerval vastgemaakt.

Touw door kieuwen en bek

Het touw was door de kieuwen en de bek van de vis gestoken. De meerval was ongeveer 120 cm lang en 25 pond zwaar. Meervallen mogen in Nederland niet worden gevangen omdat ze volgens de Flora en Faunawet als beschermde vis zijn aangewezen.

Terwijl de Waterpolitie bij de vis was troffen bijzonderde opsporingsambtenaren van de Provincie Limburg, de zogenaamde ‘Groene Brigade’, de vissers in een bootje op de Oolderplas aan. De vissers, mannen van 44 en 43 jaar uit Düsseldorf werden meegenomen naar de oever.

Geconfronteerd met de meerval verklaarden ze tegenover de Waterpolitie dat ze de vis vrijdagavond laat hadden gevangen. De vis was daarna vastgebonden omdat ze bij daglicht nog een foto wilden maken. De vissers hebben de meerval, die meer dan vijftien uur aan het touw was geregen, op last van de politie weer vrij gelaten.

Bron: blikopnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide