Honderden vissen leggen het loodje in Breda

7362
31 jul 2008

Bron: bndestem.nl. BREDA - In een sloot in de Hoge Vucht in Breda dreven gisterochtend honderden dode vissen.

Een strook van enkele honderden meters water bevat erg weinig zuurstof hetgeen de oorzaak van de vissterfte zou kunnen zijn.

Dat meldt bewoner John Willemen. "Het is triest om te zien. Gewoon zielig. En het begint trouwens ook al aardig te stinken", zegt Willemen.

Volgens hem gaat het in de sloot aan de Zandhovenstraat alleen al om 'honderden dode vissen, van klein tot groot: snoek, voorn, baars, karper...'


Foto's: het fotobureau

Bij Waterschap Brabantse Delta weten ze nog van niets. Maar enkele uren later meldt communicatie-adviseur Christian Goijaarts dat een opzichter ter plekke inderdaad tientallen dode vissen heeft aangetroffen. Hij vermoedt dat al veel dode vissen zijn opgegeten door meeuwen.

Via metingen heeft de opzichter van het waterschap geconstateerd dat een strook van enkele honderden meters erg weinig zuurstof bevat, wat de belangrijkste reden voor de vissterfte zou kunnen zijn. Het waterschap gaat in overleg met de gemeente bekijken wat de oorzaken zijn.

Woordvoerder Wiet Kerkhoven van de gemeente vermoedt dat door de enorme regenval van de laatste dagen het bergbezinkbassin is overgelopen, waardoor licht vervuild water in het oppervlaktewater terecht is gekomen.

Het waterschap heeft gistermiddag onmiddellijk al een maatregel genomen door een gemaal te starten dat het water in de sloten meer laat circuleren. De verwachting is dat de situatie binnen enkele uren al zou verbeteren. De opzichter is begonnen met het verwijderen van de dode vissen en gaat daar vandaag mee verder.

Bron: bndestem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide